LA Blog

Heeft u iets bijzonders dat u graag wil conserveren? Komt gerust langs om de mogelijkheden te bespreken. De bovenstaande foto foto van Jos Verstappen in Zandvoort 2021 was ingelijst bij Lijstenmakerij Arnhem samen met de VIP pasje: Matzwarte houten lijst voorzien van heldere ontspiegeld Artglas. Zwarte passe-partout met witte accenten. Prachtig!

Er zijn veel valse Herman Brood werken in omloop. Dus "Buyer Beware". Er is wel een simpele manier om te zien of uw Herman Brood zeefdruk echt is of niet. Door middel van het zeefdrukprocédé kan vrijwel elke inkt, verf, pasta of vloeistof worden gebruikt om de afdruk te maken. Door uw zeefdruk te bekijken met gebruik van een...

Bijzondere objecten inlijsten - Heb jij een een leuke uitdaging voor uw lijstenmaker?

Bij LIJSTENMAKERIJ ARNHEM denken wij altijd mee met de klant. Geen klus is te groot, te klein of te gek. De laatste tijd zien wij steeds meer objecten waaronder heel veel boeken.

Zoekt u een wissellijst? Wij hebben een leuke assortiment wissellijsten op voorraad. Mat zwarte aluminium, mat zilver aluminium en natuurlijk blanke hout. Van A4 tot A0 en alles er tussen! Onze wissellijsten zijn voorzien van helder-wit glas. Een goede kwaliteit voor een eerlijke prijs. Alle wissellijsten zijn ook in Nederland gemaakt.

Glas 101

08-02-2021

Glas in de Lijstenmakerij

Glas wordt gemaakt van een mengsel van zand, natriumcarbonaat, kalksteen en dolomiet. Dit mengsel wordt verwarmd in een oven tot meer dan 1700 °C. Hierdoor wordt het vloeibaar. Daarna stroomt het in een bad van gegoten tin en koelt het af tot de omgevingstemperatuur.