Lijsten Ophangen

Tips voor het ophangen van een ingelijst schilderij:

1. Een veel voorkomende fout is dat er klakkeloos een gat wordt geboord. Zoiets moet je juist met beleid doen, want anders komt een schilderij niet tot zijn recht. Overweeg om een ophangsysteem te kopen. Zie de ClickRail systeem hieronder.

2. Hang een schilderij niet te hoog. De beste hoogte is wanneer je oog op het middelpunt van het schilderij valt.

3. Let op de symmetrie. Hang hem in het midden van een bank, of in het midden van een muur, of in combinatie met andere schilderijen.

4. Elk schilderij verdient een goede spot. Uitlichten is noodzakelijk om het optimaal tot zijn recht te laten komen.

5. Een verkeerde lijst doet afbreuk aan je schilderij. Vraag de LA medewerker voor advies bij het uitzoeken van de juiste lijst. Neem iemand mee naar de lijstenmakerij - een tweede of derde mening is ook best handig.

6. In plaats van één groot schilderij kun je ook meerdere kleine werkjes bij elkaar hangen, zodat je een collage krijgt. Dat brengt warmte en sfeer. Leuk voor bijvoorbeeld in de gang tegenover de voordeur. Dan wordt het een feestje, elke keer als je binnenkomt.

ClickRail - flexibel ophangsysteem (plafond aansluitend)

De Click Rail is een flexibel schilderij ophangsysteem dat eenmalig aan de wand gemonteerd wordt. Met het Click&Connect systeem is de montage van het railsysteem snel en eenvoudig. De Click Rail (8,5 mm x 25 mm) kan tegen het plafond gemonteerd worden en is bovendien overschilderbaar, bijvoorbeeld in de kleur van de wand of het plafond. Het schilderij ophangsysteem gaat op deze manier op in de wand (of het plafond) en wordt bijna onzichtbaar. Het uiterlijk van de ophangrail maakt dat het makkelijk in elke ruimte en in elk interieur te integreren is.